У разі президентства Трамп може визнати Крим російським і зняти санкції

У разі президентства Трамп може визнати Крим російським і зняти санкції

Укрінформ
Кандидат Республіканської партії США на виборах президента Дональд Трамп пообіцяв у разі своєї перемоги розглянути визнання окупованого Росією Криму і зняття санкцій щодо Москви.

Про це він заявив на широкомасштабній прес-конференції, повідомляє американське видання Politico.

Виступаючи на прес-конференції, на запитання про можливість цього він відповів: «Ми розглянемо це. Так, розглянемо». Крім того, кандидат у президенти готовий розглянути і скасування санкцій проти Росії.

Трампа не раз звинувачували в симпатіях до Кремля. Сам він уже заявляв, що в разі обрання шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

Нагадаємо: США, як і інші країни-члени «Групи семи», наклали щодо Росії санкції у зв’язку з окупацією Криму та агресією Москви проти України на Донбасі. «Донбаські» санкції можуть бути зняті тільки після повного виконання мінських домовленостей, що передбачають повернення Україні повного контролю над нині окупованими територіями регіону, а «кримські» – тільки після повної деокупації Росією українського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-