Мир у Сирії: Штати і Росія закликали ООН підготувати пропозиції

Мир у Сирії: Штати і Росія закликали ООН підготувати пропозиції

Укрінформ
Представники США і РФ зустрілися в середу в Женеві зі Спеціальним посланником ООН Стаффаном де Містурою для обговорення останнього прогресу в переговорах щодо політичного врегулювання ситуації в Сирії.

Обидві країни закликали ООН просувати зі свого боку процес політичного переходу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Спеціальний посланник ООН повідомив двом головам Міжнародної групи підтримки Сирії (ISSG) – США і Росії – останню інформацію щодо його консультацій зі сторонами (сирійського конфлікту – ред.) та поділився своїми поглядами про наступний раунд переговорів", - зазначили з приводу зустрічі в Державному департаменті США.

При цьому повідомляється, що Сполучені Штати і Росія "закликали ООН підготувати пропозицію щодо політичного переходу" на основі відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН, а також позицій сирійських сторін в попередніх раундах переговорів і технічних консультаціях. "Ця пропозиція має служити відправною точкою для подальших переговорів", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Крім того, як стало відомо, під час зустрічі американська сторона наголосила на необхідності відновити режим припинення бойових дій у місті Алеппо, а також поліпшити гуманітарний доступ, "оскільки прогрес у цих питаннях значно поліпшив би перспективи успішних переговорів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-