Папа Франциск їде до Кракова на Світові дні молоді

Папа Франциск їде до Кракова на Світові дні молоді

Укрінформ
Папа Римський Франциск прибуває в середу до Кракова для участі у Світових днях молоді (СДМ).

У Польщі він перебуватиме п’ять днів – до завершення СДМ у неділю, 31 липня, інформує власний кореспондент Укрінформу.

Після прибуття до Кракова він зустрінеться у королівському замку на Вавелі з керівництвом держави, зокрема президентом Анджеєм Дудою і главою уряду Беатою Шидло.

У четвер Понтифік відвідає санктуарій Пресвятої Діви Марії у Ченстохові, а вже ввечері на передмісті Кракова він зустрінеться з сотнями тисяч представників католицької молоді з усього світу. У п’ятницю Папа Римський помолиться біля "Cтіни смерті" у музеї-концтаборі в Освенцимі, і в цей же день ввечері Понтифік знову розмовлятиме з молоддю і разом з нею відбуде Хресну Дорогу. В суботу  він очолить месу в одному з храмів Кракова, символічно з’їсть обід з представниками молоді з усіх континентів, а ввечері візьме участь у ритуалі Нічного чування, що відбудеться у спеціально збудованому з цією метою таборі поблизу населеного пункту Бжег біля Кракова. В неділю там же, у Бжегу, Папа Франциск відслужить месу з молоддю й оголосить місце проведення чергових Днів молоді.

За різними підрахунками, участь у СДМ у Кракові візьмуть загалом 1,5-2 млн осіб. До Кракова прямують також паломники з України. За попередніми оцінками, їх може бути 50-60 тисяч.

Під час СДМ у Кракові введено безпрецедентні заходи безпеки. Зокрема, з 20 липня у країні введено найвищий рівень загрози за класифікацією НАТО - ALFA. За інформацією влади Малопольського воєводства, де відбуваються Світові дні молоді, релігійні заходи охороняють близько 20 тис. поліцейських, 9 тис. рятувальників, 800 працівників Бюро охорони уряду, 11 тис. прикордонників, а надавати медичну допомогу готові будуть 3,5 тис. медиків. Станом на сьогодні у Кракові не зафіксовано жодних серйозних інцидентів, що могли б вплинути на перебіг Світових днів молоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-