У Єревані частина заколотників здалася поліції

У Єревані частина заколотників здалася поліції

Укрінформ
Частина озброєної групи "Сасна црер", яка захопила будівлю поліцію в Єревані, 27 липня здалася силовикам.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"За повідомленням речника поліції Вірменії Ашота Агароняна, вночі на захоплену територію полку патрульно-постової служби проникли силовики. Сталася стрілянина, в якій поранень зазнали один поліцейський, лідер групи "Сасна црер" Павел Манукян та його син Арам. Ще двоє членів групи, Гагік Єгіазарян й Арам Акопян, здалися співробітникам правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Троє поранених були госпіталізовані, поліцейський перебуває в стані середньої тяжкості, Павел Манукян і його син прооперовані й перевезені до реанімації.

Також, за інформацією силовиків, серед озброєних людей, які далі утримують будівлю поліції, є ще двоє поранених.

Як повідомляє вірменська служба Радіо Свобода, ввечері 26 липня кілька тисяч людей знову вийшли на підтримку групи "Сасна црер" до захопленої будівлі.

17 липня озброєна група з близько 30 осіб захопила будівлю поліції в єреванському районі Еребуні. При цьому вони вбили одного з працівників поліції і кількох узяли в заручники, врешті відпустивши їх наступними днями внаслідок переговорів із ними.

Група називає себе "Сасна црер", що можна приблизно перекласти як "Сасунські відчайдухи" – так вірменською називається стародавній епос, поза межами Вірменії більш відомий як "Давид Сасунський", про боротьбу вірмен проти арабських завойовників понад тисячу років тому; історичний вірменський регіон Сасун, нині на території Туреччини, також став центром національно-визвольної боротьби вірмен у тодішній Османській імперії в 19-му столітті.

Нападники відмовляються скласти зброю, вимагаючи звільнення керівника радикального опозиційного угруповання "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, заарештованого місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Саргсяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-