Ділма Русеф бойкотуватиме відкриття Олімпіади в Ріо

Ділма Русеф бойкотуватиме відкриття Олімпіади в Ріо

Укрінформ
Відсторонена від посади президента Бразилії Ділма Русеф заявила, що має намір бойкотувати церемонію відкриття Олімпіади в Ріо.

Також на відкриття не прийде колишній глава держави Луїс Лула да Сілва, повідомляє BBC.

"Я не збираюся грати роль другого плану на іграх в Ріо", - заявила Русеф в інтерв'ю французькому телеканалу в понеділок.

Раніше представник тимчасового президента Бразилії Мічела Темера повідомив, що на трибуні стадіону Маркана, де триватиме церемонія, Русеф відведено місце нижче президентського, а не біля нього.

Екс-президент Лула да Сілва також відмовився від запрошення, незважаючи на те, що саме він у 2010 році провів презентацію в МОК, за підсумками якої Ріо був обраний столицею Олімпіади.

Нагадаємо: Русеф звинувачують у приховуванні реального дефіциту бюджету країни під час її виборчої кампанії в 2014 році. Одночасно з цим з 2014 року в Бразилії йде розслідування корупційних схем контрольованої державою компанії Petrobras.

У травні верхня палата парламенту Бразилії проголосувала за початок процедури імпічменту Ділми Русеф і негайне відсторонення її від виконання своїх обов'язків на час цієї процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-