Пентагон і міноборони РФ обговорили, як не зашкодити один одному в Сирії

Пентагон і міноборони РФ обговорили, як не зашкодити один одному в Сирії

Укрінформ
Оборонні відомства США і Росії проведи відеоконференцію з питань забезпечення безпеки польотів у повітряному просторі Сирії та уникнення непорозумінь під час проведення військових операцій, у тому числі в контексті удару росіян по військовій базі Ат-Танф.

Про це офіційно повідомили у вівторок у Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це була чергова сесія нашого діалогу з міністерством оборони Росії в рамках Меморандуму про взаєморозуміння щодо безпеки польотів у Сирії з метою гарантування, що кожна сторона продовжить дотримуватися узгоджених заходів, спрямованих на запобігання інцидентів у повітряному просторі Сирії", - зазначається в документі.

Як повідомляється, сторони обговорили питання безпеки польотів. При цьому був згаданий удар росіян по базі в районі Ат-Танф у Сирії.

"Обидві сторони продовжують обговорювати та розробляти заходи, щоб запобігти подібним інцидентам", - зазначається в повідомленні Пентагону.

Американська і російська сторони підтвердили необхідність дотримання заходів підвищення експлуатаційної безпеки та запобігання нещасним випадкам, а також непорозумінь у повітряному просторі над Сирією.

Як підкреслили в Пентагоні, розмова була конструктивною, й обидві сторони домовилися продовжити обговорення питань безпеки в цьому форматі у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-