В Сургуті встановлять бюст Сталіна

В Сургуті встановлять бюст Сталіна

Укрінформ
Сталіністи Сургута отримали замовлений ними бюст свого "вождя" і планують встановити його у місті наприкінці літа - початку осені.

Про це радіостанції «Говорить Москва» повідомив один з ініціаторів встановлення пам'ятника Денис Ханьжин.

«Скульптор вже все виготовив, і бюст доставлено у Сургут (на виготовлення погруддя було зібрано близько 165 тис. рублів, - ред.). Чекаємо відповіді від адміністрації з надання муніципальної землі саме на набережній Обі, звідки солдати йшли на фронт. Якщо нам до кінця серпня не скажуть, або не дозволять, то ми будемо на приватній території встановлювати, домовлятися з бізнесом», - розповів Ханьжин.

За його словами, проти встановлення пам'ятника виступають деякі городяни, зокрема, заступник голови Сургута Олександр Шатунів і віце-мер Олег Лапін, який навіть запустив відповідну петицію.

Раніше в РФ пам'ятник Сталіну було встановлено у Липецьку, проте незабаром після цього його облили рожевою фарбою. У Пензі бюст Сталіна встановили біля входу в обком КПРФ в центрі міста. Восени 2015 року стало відомо, що розглядається проект встановлення пам'ятника Сталіну в Єкатеринбурзі, однак остаточне рішення щодо проекту адміністрація міста поки не винесла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-