МВФ підпише з Молдовою Меморандум про співпрацю

МВФ підпише з Молдовою Меморандум про співпрацю

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд підпише з Молдовою новий Меморандум про співпрацю, згідно з яким впродовж наступних трьох років країні буде надано кредит у розмірі 179 мільйонів доларів.

Про це повідомила глава місії МВФ по Молдові Іванна Владкова-Холлар за підсумками переговорів з молдавським урядом, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Між експертами МВФ і владою Республіки Молдова досягнута домовленість про реалізацію програми економічних реформ, які будуть проводитися за фінансової допомоги МВФ. Рішення про підписання Меморандуму, згідно з яким протягом наступних трьох років Молдові буде надана допомога в розмірі 179 мільйонів доларів, буде прийнято Виконавчою Радою МВФ у жовтні нинішнього року», - повідомила Холлар.

Информациюю про відновлення зовнішнього фінансування на своїй сторінці у Facebook підтвердив і прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, який відзначив, що рішення МВФ про відновлення фінансування Молдови – важливий крок до повернення довіри міжнародних партнерів.

Нагадаємо: переговори щодо нового Меморандуму про співпрацю між МВФ і Молдовою були припинені у 2015 році у зв'язку з політичною кризою в країні. Діалог поновився лише після затвердження в січні нинішнього року нового уряду Молдови на чолі з Павлом Філіпом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-