Керрі

Керрі "в лоб" запитав Лаврова про причетність РФ до зламу серверів демократів

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі прямо запитав главу МЗС Сергія Лаврова про скандал з оприлюдненням украдених листів на серверах Національного комітету Демократичної партії та можливої причетності до цього російських спецслужб.

Про це заявив глава Держдепартаменту США під час прес-конференції у вівторок у Лаосі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується розмови з міністром закордонних справ Лавровим, я порушив це питання, про Національний комітет Демократичної партії", - зауважив держсекретар США.

Він нагадав, що ФБР веде розслідування цього інциденту. "Але перш ніж ми будемо робити якісь висновки про те, що сталося, або хто за цим стоїть, дуже важливо, щоб будь-яка публічна інформація була заснована на фактах", - підкреслив Керрі.

Глава зовнішньополітичного відомства наголосив, що американська сторона працюватиме над цією справою, "щоб встановити реальні факти".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні впливове видання The New York Times повідомило, що до оприлюднення на WikiLeaks 20 тис. викрадених листів із серверів Національного комітету Демократичної партії причетні дві російські спецслужби, які також були помічені під час торішніх атак на Білий дім, Держдепартамент та Об'єднаний комітет начальників штабів США. Зазначалося, що в метаданих оприлюднених листів є свідчення, що "ці документи пройшли через російські комп'ютери".

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-