У глави Митної служби Росії проходить обшук - ЗМІ

У глави Митної служби Росії проходить обшук - ЗМІ

Укрінформ
Слідчі дії в рамках кримінальної справи проти петербурзького бізнесмена Дмитра Михальченка про контрабанду алкоголю проводяться в приміщенні Федеральної митної служби (ФМС) на заході Москви.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Сьогодні слідчі проводять виїмку документів у центральному офісі ФТС на Новозаводській вулиці. Слідчі дії проводяться в рамках кримінальної справи, порушеної за ст. 200.2 КК РФ (контрабанда алкогольної продукції) щодо Михальченка", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що "як годиться в таких ситуаціях, слідчі особисто повідомили про захід керівникау ФМС (Андрія Бельянінова - ред.). До когось з працівників служби ніяких претензій не висувалося".

Раніше ЗМІ повідомляли, що обшук проходить саме у глави Митної служби Росії.

У березні ФСБ затримала бізнесмена Дмитра Михальченка, а також Іллю Пичка і Анатолія Кіндзерського за підозрою в контрабанді великої партії алкоголю, провезеного через порт «Усть-Луга» під виглядом будівельного герметика. За даними слідства, у 2015 році Михальченко та його співучасники закуповували алкогольну продукцію в магазинах на території Євросоюзу. Вартість однієї пляшки становила від 10 до 20 тисяч рублів, а вартість одного контейнера продукції становила від 1,7 мільйона рублів. На продукцію виготовлялися підроблені документи. Відносно Михальченка порушили кримінальну справу за ч.3 ст.200.2 Кримінального кодексу Росії (контрабанда алкогольної продукції в організованій групі в особливо великому розмірі). В даний час його заарештовано.

Раніше агентство РБК повідомило, що високопоставлені співробітники Федеральної митної служби та ФСБ могли бути причетні до контрабанди на петербурзькій митниці. Йдеться про товарні потоки на мільярди доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-