США затримують ведення в експлуатацію найдорожчого авіаносця через техпроблеми

США затримують ведення в експлуатацію найдорожчого авіаносця через техпроблеми

Укрінформ
Найдорожчий та найбільший в історії авіаносець "Джеральд Форд" (CVN-78) вартістю $13 млрд, який ще два роки тому мав бути переданий Військово-морським силам США, не зможе бути зданий в експлуатацію до кінця нинішнього року.

Про це повідомив у понеділок центральний американський телеканал CNN із посиланням на доповідь Пентагону, яку отримав у своє розпорядження.

"Головне бюро випробовування зброї Пентагону дійшло висновку, що корабель поки не готовий до бою попри очікування, що він буде зданий в експлуатацію у вересні нинішнього року", - йдеться в матеріалі.

Згідно з доповіддю від 28 червня, яку отримав CNN, директор Департаменту оперативного тестування та оцінки міноборони Майкл Гілмор зазначив, що "найдорожчий військовий корабель в історії продовжує усувати недоліки, пов'язані зі зльотом та приземленням літаків, переміщенням на борту боєприпасів, здійсненням управління повітряним рухом, а також із системою корабельної оборони".

Як зауважив Гілмор, "ці чотири системи впливають на основні сфери польотних операцій". Тож, за його словами, "якщо ці проблеми не будуть розв'язані... вони істотно обмежать можливості CVN-78 для ведення бойових дій".

Звіт щодо випробовування потрапив у ЗМІ після того, як ВМС США зробили заяву, що "Джеральд Форд" не буде зданий в експлуатацію до листопада 2016 року через "невизначені питання". Як зазначили у ВМС, передача найдорожчого авіаносця на військову службу очікується наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-