Поліція Баварії знайшла докази, що терорист з Ансбаха присягнув ІДІЛ

Поліція Баварії знайшла докази, що терорист з Ансбаха присягнув ІДІЛ

Укрінформ
Сирійський біженець, який влаштував вибух у неділю перед одним з ресторанів у центрі Ансбаха в Баварії, присягнув на вірність “Ісламській державі”.

Про це заявив глава МВС Баварії Йоахім Херрман, інформує The Independent

“На мобільному телефоні нападника було знайдено відео, на якому видно як сирієць присягає на вірність лідеру ІДІЛ”, - сказав Херманн.

За його словами, згідно з початковим перекладом відео з арабської мови, сирієць в знак помсти обіцяє атаку проти Німеччини.

“Я думаю, що після цього відео немає ніяких сумнівів в тому, що це була терористична атака з ісламістським підтекстом”, - додав міністр.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у неділю в центрі Ансбаха перед одним з ресторанів стався потужний вибух, в результаті якого загинув сам підривник і 12 людей отримали поранення. Винуватцем вибуху був 27-річний сирійський біженець з психічним розладом, чиє прохання про надання притулку в Німеччині було відхилене рік тому.

За словами Йоахіма Херрмана, підозрюваний намагався потрапити на територію фестивалю Ansbach Open, проте йому це не вдалося, після чого бомба вибухнула біля одного з ресторанів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-