Суд переніс слухання справи про вбивство Нємцова

Суд переніс слухання справи про вбивство Нємцова

Укрінформ
Московський окружний військовий суд переніс на 26 липня попередні слухання у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова. І тоді ж оголосить рішення з клопотань захисту та обвинувачення.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

На засіданні у понеділок прокуратура просила про продовження арешту фігурантів справи, адвокати - про те, щоб справу розглядав суд присяжних. Рішення щодо цих клопотань суд, як очікується, оголосить у вівторок.

Перед початком попередніх слухань біля Московського окружного військового суду пройшли поодинокі пікети з вимогою знайти замовників вбивства Нємцова та допитати у цій справі главу Чечні Рамзана Кадирова, який, як вважають соратники і родичі загиблого, причетний до злочину. Будівля суду була оточена поліцією і бійцями ЗМОПу. Слухання проходили у закритому режимі.

Раніше з'являлася помилкова інформація, нібито, суд вже прийняв рішення, що справа про вбивство Нємцова розглядатиметься судом присяжних. Насправді рішення про це прийматиметься тільки у вівторок.

Перед судом постали лише імовірні виконавці злочину Заур Дадаєв, Хамзат Бахаєв, Темірлан Ескерханов, Анзор Губашев і Шадід Губашев. Справу відносно організаторів і замовників вбивства виділено в окреме провадження.

Як повідомлялося, згідно з офіційною версією слідства, за вбивство Нємцова виконавці повинні були отримати не "менше 15 млн руб". Заплатив їм імовірний організатор злочину - Руслан Мухутдінов, який працював водієм заступника начальника батальйону "Північ" Руслана Геремеєва. Мухутдінова оголошено у розшук, його справу було виділено в окреме провадження. Геремеєва слідчі хотіли допитати, проте "не змогли встановити його місцезнаходження".

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-