Австралія хоче узаконити безстроковий арешт терористів

Австралія хоче узаконити безстроковий арешт терористів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл заявив, що уряд готує посилення антитерористичного законодавства у відповідь на зростаючу загрозу тероризму у світі.

Про це повідомило видання The Guardian.

"Спостерігається збільшення частоти і важкості терористичних актів у цілому світі, і особливо у країнах західної орієнтації, таких, як наша", - заявив Тернбулл.

Зокрема, планується розширити список осіб, які можуть бути притягненні до відповідальності за тероризм, на дітей віком з 14 років. Також планується зробити можливим ув’язнення для терористів, які вже відбули покарання.

На думку глави австралійського уряду, незважаючи на те, що Австралія має значні переваги "безпечних кордонів" і "сильного контролю над вогнепальною зброєю" у порівнянні з Європою, терористична загроза дуже еволюціонувала.

Тернбулл звернувся до ключових міністрів з проханням домовитися про розробку національно узгоджених законів для безстрокового затримання терористів, які становлять загрозу для громадськості, після закінчення терміну їх ув’язнення.

"Ця система дозволить продовжити період позбавлення волі запеклих терористичних злочинців... Вона контролюватиметься судами за аналогією з домовленостями, які застосовуються в низці наших юрисдикцій для сексуальних злочинців і вкрай жорстоких осіб", - наголосив прем’єр.

Він також зазначив, що уряд врахував рекомендації Спільного парламентського комітету з питань розвідки і безпеки у новій редакції законопроекту про боротьбу з тероризмом, який вперше був внесений до Сенату в листопаді минулого року.

Правозахисні організації закликали до зваженого підходу, оскільки поняття "злочину тероризму" дуже широке, однак генеральний прокурор Джордж Брандіс заявив, що схеми превентивного ув'язнення для злочинців, які вже відбули покарання, не є новими. Брандіс запевнив, що безстрокове утримання під вартою буде перебувати під наглядом судів, підлягатиме медичній та психологічній оцінці, враховуватиметься "готовність взяти участь в реабілітаційних програмах".

Очікується, що посилення законодавства щодо боротьби з тероризмом в Австралії буде розглянуте в парламенті найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-