Пожежа в Каліфорнії швидко розростається, вигорають житлові райони

Пожежа в Каліфорнії швидко розростається, вигорають житлові райони

Укрінформ
Лісова пожежа, яка лише напередодні охоплювала невелику площу в горах на півночі від Лос-Анджелеса, у неділю розрослася до майже сотні квадратних кілометрів, змусивши евакуювати півтори тисячі житлових будинків.

Про це повідомляє видання Los Angeles Times.

"Локальна пожежа, яка напередодні вирувала в горах долини Санта Кларіта, за ніч розрослася до 22 тис. акрів (близько 90 кв. кілометрів)", - зазначається в повідомленні.

Пожежні намагаються взяти під контроль стихію, втім спекотні погодні умови та поривчастий вітер не сприяють успіху.

На боротьбу зі швидким поширенням вогню задіяно понад 900 вогнеборців, а також спеціально обладнані літаки та гелікоптери. За останніми даними, влада примусово евакуювала 1,5 тис. осель у районах каньйонів Литл Таханга, Сенд і Пласеріта. Повідомляється також про повністю знищену та пошкоджену інфраструктуру у двох районах, втім точні дані поки не повідомляються.

Правоохоронці поінформували про знайдене тіло чоловіка в суботу ввечері в зоні пожежі. Втім слідство ще не встановило, чи була загибель цієї людини пов'язана з пожежею.

Боротьбу зі стихією, а також проведення заходів евакуації ускладнює погана видимість на дорогах через велику кількість попелу в повітрі.

Як раніше повідомляв Укрінформ, через лісову пожежу у Каліфорнії евакуювали сотні людей та екзотичних тварин з національного парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-