У Польщі не бачать загрози терактів під час Світових днів молоді

У Польщі не бачать загрози терактів під час Світових днів молоді

Укрінформ
Польські силові структури не мають сигналів про можливі теракти під час Світових днів молоді (СДМ), що відбудуться 26-31 липня у Кракові та околицях.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, інформує РАР.

“Cлужби не інформують про небезпеку (терактів – ред.) в Польщі. Однак, це не означає, що ми нехтуємо будь-якими сигналами про ситуацію, яка складається за нашими кордонами”, - заявив Блащак.

Він повідомив, що після замаху у Брюсселі з березня в Польщі було збільшено кількість патрулів поліції і прикордонної служби. Щодня, до завершення Світових днів молоді, понад 7,5 тис. поліцейських додатково патрулює польські вулиці, аеропорти, залізничні вокзали, торговельні центри та інші місця, де є значні скупчення людей.

За словами міністра, після замаху в Ніцці організатори СДМ переглянули правила пересування транспортних засобів. З руху транспорту буде виключено вулиці і квартали, де будуть проходити паломники чи проїжджатиме Папа Римський Франциск.

Міністр поінформував, що, крім поліцейських, вулиці Кракова та розташованих поблизу населених пунктів патрулюватимуть також рятувальники і прикордонники. Крім того, кілька тисяч волонтерів, які обслуговуватимуть СДМ, повинні будуть інформувати органи правопорядку про підозрілих осіб чи загрозливі ситуації.

Блащак зазначив, що введення з 20 липня по всій Польщі рівня загрози найвищого рівня (Alfa), повинно мобілізувати відповідні служби країни бути більш уважними до появи можливих загроз. Крім рівня Alfa, у Польщі запроваджено також рівень загрози Bravo щодо надзвичайних ситуацій у кіберпросторі.

Блащак повідомив, що введення у країні такого рівня загрози жодним чином не вплине на паломників.

“Контроль і перевірка відбуватиметься лише тоді, коли в цьому буде потреба”, - заявив глава МВС Польщі.

Як повідомлялося, у СДМ, за різними підрахунками, візьмуть участь приблизно 1,5 млн осіб, зокрема півмільйона паломників з усього світу. Очікується, що в Днях молоді візьмуть участь 50-60 тис. паломників з України. Для прискореного перетину українсько-польського кордону для них буде виділено окремі смуги для руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-