Стрілянина в Мюнхені: у комп'ютері 18-річного вбивці знайшли «маніфест»

Стрілянина в Мюнхені: у комп'ютері 18-річного вбивці знайшли «маніфест»

Укрінформ
Вісімнадцятирічний німець іранського походження Алі Давид Сонболи, який 22 липня в Мюнхені вбив дев'ять осіб і поранив десятки, готувався до атаки протягом року.

Про це повідомляє DW з посиланням на главу баварського відомства у кримінальних справах Роберта Хаймбергера.

"Задовго до злочину молодий чоловік виїжджав на місце розправи і робив знімки місцевості", - сказав Хаймбергер.

Крім того, поліція знайшла в комп'ютері злочинця "маніфест", який пояснює його дії. Хаймбергер зазначив, що нападник був завзятим шанувальником комп'ютерних ігор-шутерів, які ведуться від першої особи. За інформацією правоохоронців, його батьки, як і раніше не готові давати свідчення.

Зазначається, що поліції також стало відомо, що Сонболі придбав пістолет через мережу Darknet - "темну зону" інтернету, в яку можна зайти лише за допомогою спеціального програмного забезпечення. Нею часто користуються в протизаконних цілях - зокрема, для покупки зброї, наркотиків чи дитячої порнографії.

За словами Хаймбергера, пістолет, з якого велася стрілянина, був раніше перероблений в бутафорський, проте пізніше - знову в придатний для стрільби.

Крім цього, повідомляється, що на зброї було встановлене пристрілювальне клеймо 2014 року, а також контрольний знак, зроблений в Словаччині.

Разом з тим поліція повідомила, що з дев'яти жертв вбивці двоє є громадянами Німеччини, троє мають турецьке походження, троє приїхали з Угорщини, Греції та Косова, національність ще одного вбитого поки не встановлена. Вік загиблих - від 14 до 45 років.

Число поранених, за скоригованими даними на 24 липня, становило 35 людей. Всього злочинець зробив зі свого пістолета 57 пострілів. Відомство з кримінальних справ Баварії зазначило, що нападник не вибирав своїх жертв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-