Віце-канцлер Німеччини закликав обмежити доступ до зброї

Віце-канцлер Німеччини закликав обмежити доступ до зброї

Укрінформ
Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель закликав обмежити доступ до зброї в країні. 

Про це повідомляє DW.

"Контроль над вогнепальною зброєю є важливим моментом. Ми і надалі повинні робити все можливе, щоб обмежити доступ до небезпечної зброї і суворо контролювати її", - сказав Габріель.

"Як зміг психічно неврівноважений 18-річний підліток отримати вогнепальну зброю? Це ще належить дізнатися", - додав політик.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мез’єр зазначив, що потрібно з'ясувати, як мюнхенський стрілець отримав зброю, "а потім ми маємо дуже ретельно перевірити, чи необхідно в деяких випадках вжити законодавчі заходи".

Водночас час де Мез’єр підкреслив, що також ретельно буде вивчена концепція дій поліції. 

За словами міністра внутрішніх справ Баварії Йоахіма Херрмана, "в екстрених ситуаціях", таких як теракти, має бути можливість задіювати бундесвер.

Як повідомляв Укрінформ, німець іранського походження Алі Сонболі убив дев'ять людей, поранив ще 27 в торговельному центрі в Мюнхені, а потім застрелився. Правоохоронці встановили, що в ході нападу терорист використовував пістолет дев'ятого калібру, а в його рюкзаку знайшли 300 набоїв.

За наявними даними, 18-річний стрілець страждав на тяжке психічне захворювання з ряду депресивних і мав спостерігатися у лікаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-