Прем'єр Туреччини оголосив про розпуск президентської гвардії

Прем'єр Туреччини оголосив про розпуск президентської гвардії

Укрінформ
Після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині планують ліквідувати президентську гвардію.

Про це в суботу, 23 липня, повідомив в ефірі місцевого телебачення прем'єр-міністр країни Біналі Йилдирим, передає Deutsche Welle.

За його словами, в існуванні гвардії "немає потреби". Раніше в п'ятницю стало відомо, що у зв'язку з провальним путчем був відданий наказ про арешт 300 з 2500 президентських гвардійців.

Йилдирим також заявив, що Анкара не буде продовжувати режим надзвичайного стану, якщо для цього не буде крайньої необхідності. За планом режим НС триватиме три місяці. При цьому президент країни Реджеп Тайіп Ердоган раніше заявляв, що залишає за собою право продовжити режим НС, що дозволяє йому і уряду вводити нові закони без схвалення парламенту.

У суботу Ердоган підписав перший закон в рамках НС, що подовжує термін ув'язнення під варту без пред'явлення звинувачень до 30 днів.

Всього за час, що минув з придушення путчу, в країні заарештовано близько 13 000 чоловік. Серед них понад 1300 військових, майже 9900 солдатів, 2100 суддів, 52 муніципальних керівника і майже 700 цивільних осіб. 5837 осіб обвинувачуються у приналежності до путчистам, повідомив Біналі Йилдирим.

Серед затриманих також знаходиться Халіс Хансі, ключовий помічник Фетхуллаха Гюлена, обвинуваченого Анкарою у підготовці та проведенні перевороту. Він в'їхав на територію Туреччини за два дні до заколоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-