Ердоган підтвердив можливість продовження надзвичайного стану

Ердоган підтвердив можливість продовження надзвичайного стану

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив можливість продовження надзвичайного стану в Туреччині на другий тримісячний строк у разі необхідності.

Про це повідомляє France24.

"Немає жодної перешкоди для продовження цього строку. Спочатку, звісно, три місяці, але через три місяці ми можемо зробити запит на другий тримісячний період і розширити його (надзвичайний стан - ред.)", - сказав президент.

Видання нагадує, що під час дії надзвичайного стану в Туреччині підозрювані можуть бути затримані без пред'явлень обвинувачення аж до 30 днів.

"Моя нація, мої люди не повинні турбуватися. Все під контролем, і надзвичайний стан введено просто з метою здорового функціонування наших демократичних інститутів. Наші державні установи функціонуватимуть більш гладко", - запевнив Ердоган.

Як відомо, в Туреччині була запущена широкомасштабна робота з придушення спротиву після спроби державного перевороту 15 липня. Тільки за суботу закриті 1043 приватних школи, 1229 благодійних фондів, 19 торговельних об'єднань, 15 університетів і 35 медичних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-