У Німеччині збереться рада безпеки

У Німеччині збереться рада безпеки

Укрінформ
Рада безпеки Бундестагу завтра проведе засідання, присвячене подіям в Мюнхені.

У засіданні візьмуть участь канцлер Ангела Меркель, міністр оборони Німеччини, віце-канцлер, голова МЗС, а також міністри юстиції, фінансів, розвитку та внутрішніх справ.

Федеральний міністр з особливих доручень Петер Альтмайєр, який також братиме участь у цій зустрічі, заявив: "Ми сповнені рішучості зробити все, що можливе, щоб тероризм і людиноненависницьке насильство не мали шансів у Німеччині".

У суботу також відбудеться екстрене засідання кабінету міністрів Баварії. Зустріч земельних міністрів почнеться в 11 ранку.

Спецслужби ФРН перевіряють, чи може злочин у Мюнхені вплинути на рівень безпеки в Берліні. За розвитком подій в Мюнхені в столиці будуть уважно стежити і "відповідально" вивчати всі нюанси, заявив сенатор Берліна з внутрішніх справ Франк Хенкель.

Мюнхенська поліція продовжує пошуки злочинців, повідомив представник відомства телеканалу ARD. Досі не відомо, чи вони ще в місті або змогли залишити його межі.

Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр зауважив, що мотиви злочину у Мюнхені поки залишаються нез'ясовані. "Докази досі суперечливі", - йдеться в заяві міністра, поширеній електронною поштою, повідомляє Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-