США готові допомагати Туреччині в розслідуванні спроби перевороту – Держдеп

США готові допомагати Туреччині в розслідуванні спроби перевороту – Держдеп

Укрінформ
Американська сторона висловила пропозицію офіційній Анкарі щодо надання допомоги турецькій владі в проведенні розслідування недавніх заворушень, а також у питанні можливої екстрадиції Фетхуллаха Гюлена.

Про це заявила під час брифінгу в п'ятницю директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати готові надати допомогу турецькій владі в проведенні розслідування спроби перевороту", - зауважила Трюдо.

Зокрема, за її словами, "представники американського уряду в Сполучених Штатах і в Туреччині, включаючи представників Міністерства юстиції запропонували провести консультацій з турецьким урядом з цього питання, в тому числі прийняти турецьких колег тут, у Вашингтоні, або відбути для консультацій до Анкари".

Представник адміністрації США підкреслила, що США залишаються в тісному контакті з Анкарою в цьому питанні.

Коментуючи запит турецької влади щодо екстрадиції Гюлена, Трюдо наголосила, що це "юридичний процес, який регулюється договором про екстрадицію". Він, за її словами, пов'язаний з багатьма формальностями й технічними деталями. "Але з точки зору співпраці пропозиція (з боку Вашингтона – ред.) мала місце", - підтвердила представник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-