У Нідерландах чотирьох джихадистів засудили до 6 років тюрми

У Нідерландах чотирьох джихадистів засудили до 6 років тюрми

Укрінформ
Чотирьох чоловіків засудили у Нідерландах до 6 років позбавлення волі за приєднання до ісламістських терористичних груп у Сирії та Іраку.

Таке рішення виніс суд у Гаазі у п'ятницю, повідомляє газета De Telegraaf.

"Усі підозрювані були відсутні під час винесення вироку, оскільки вони вже кілька років перебувають у Сирії та Іраку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначалося, засуджені залишили Нідерланди у 2012 та 2013 роках після того як підпали під вплив радикальної екстремістської ідеології. Троє з них мали кримінальне минуле. Підозрюється, що одного із засуджених вже немає серед живих.

Нагадаємо, минулого грудня суд у Нідерландах виніс рішення в одній із найбільших справ щодо джихадистів у країні. Основний підозрюваний у цій справі засуджений до 6 років позбавлення волі. Ще двоє, які як вважається досі перебувають у Сирії, засуджені до 6 років позбавлення волі заочно. Ще один засуджений, що повернувся з Сирії, отримав 5 років. Двох засуджено до трьох років позбавлення волі. Єдина жінка, яка проходила по справі, засуджена до 7 днів позбавлення волі за підбурювальні твіти у соціальних мережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-