Глава МВФ постане перед судом за «недбальство»

Глава МВФ постане перед судом за «недбальство»

Укрінформ
Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард постане перед французьким судом за звинуваченням у «недбальстві» під час роботи у Міністерстві фінансів Франції.

Таке рішення виніс Апеляційний суд Франції, повідомляє ВВС.

«Очікується, що зараз вона (Крістін Лагард - ред.) постане перед спеціальним судом для членів уряду», - йдеться у повідомленні.

Лагард звинувачують у халатності через виплату французькому магнату Бернару Тапі 404 млн євро в 2008 році, коли вона була міністром фінансів Франції.

У грудні Лагард подала апеляцію до суду нижчої інстанції.

Справа Тапі тягнеться вже більше 20 років. У 90-ті роки власник компанії Adidas Бернар Тапі вирішив її вигідно продати, щоб оплатити свої борги. Мільярдер здійснив продаж компанії за посередництва державного банку Credit Lyonnais. Згодом він порахував, що дії банку завдали йому шкоди, оскільки продавши компанію за встановленою спільно з ним ціною в 2 млрд франків (близько 320 млн євро), банк одночасно заробив на ньому. Після перевірок міністерство фінансів у 2008 році сплатило компенсацію у сумі близько 400 млн євро. Пізніше рішення було скасовано, і Тапі відшкодував частину компенсації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-