Болгарія вивела на кордон армію -

Болгарія вивела на кордон армію - "зустрічати" біженців з Туреччини

Укрінформ
Болгарія готується до можливого напливу мігрантів на своєму південному кордоні після нещодавньої невдалої спроби військового перевороту в Туреччині.

Про це у п’ятницю заявив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, інформує Reuters.

“Ситуація на кордоні є набагато більш драматичною. Ми готуємося до серйозної проблеми з біженцями... Армія, поліція і жандармерія, вони всі працюють”, - наголосив Борисов.

За його словами, наразі на кордоні з Туреччиною посилено патрулі і після невдалої спроби перевороту кожної доби затримують від 150 до 200 мігрантів.

Крім цього, болгарський прем’єр зазначив, що 24 серпня він зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Стамбулі.

Борисов також додав, що Софія має прагнути зберегти баланс і підтримувати зв'язок із Туреччиною, однак все ж піддав критиці деякі дії Ердогана.

"Ми не розуміємо арештів журналістів, суддів, вчителів," – підкреслив він.

Як відомо, міграційні потоки в Болгарію дещо ослабли до нещодавнього перевороту в Туреччині. Країна затримала близько 14 тисяч мігрантів в перші шість місяців поточного року, в порівнянні з 21 тисячею за аналогічний період минулого року.

Однак мало хто з мігрантів воліє залишатися у Болгарії, бажаючи потрапити до більш заможних країн Євросоюзу таких, як Німеччина та Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-