Караджич подав апеляцію на вирок Гаазького трибуналу

Караджич подав апеляцію на вирок Гаазького трибуналу

Укрінформ
Колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич, засуджений Гаазьким трибуналом до 40 років ув'язнення за злочини проти людяності, оскаржив свій вирок.

Про це повідомляє AFP.

«Військовий лідер боснійських сербів Радован Караджич у п’ятницю подав апеляцію проти присудження йому 40-річного терміну ув’язнення за геноцид», - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Караджича, його підзахисний став жертвою «політичного процесу, метою якого була демонізація його самого та сербського народу в Боснії».

Караджич стверджує, що не отримав справедливого суду, натомість судді в ООН «припустили його вину, а потім вибудували звинувачення проти нього, щоб підтвердити своє припущення».

Як повідомлялося, 24 березня трибунал визнав Караджича винним у вчиненні геноциду у Сребрениці, де було вбито близько 8 тис. чоловіків та хлопчиків.

Трибунал також визнав провину екс-лідера Республіки Сербської у злочинах проти людяності, вбивствах, знищенні людей, терорі, взятті заручників, депортації, порушенні норм і традицій ведення війни. Загалом Караджича визнано винним за десятьма епізодами.

Караджич був одним із лідерів боснійських сербів під час війни в Боснії в 1992-1995 роках, яка забрала життя близько 100 тисяч людей. Його затримали у 2008 році. До того він 13 років переховувався від правосуддя під чужим ім'ям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-