Лінкявічус не чекає від нового президента США «різких поворотів»

Лінкявічус не чекає від нового президента США «різких поворотів»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви висловив думку, що після обрання нового президента США зовнішня політика цієї країни принципово не зміниться.

Про це повідомляє Delfi.

"Традиції, що склалися за століття в Америці, двопартійна система республіканців і демократів, сформували певний спадок, потенціал і інерцію. Чекати яких-небудь різких поворотів, я думаю, не варто", - сказав глава литовського МЗС.

За його словами, США були і будуть головним союзником Литви.

"Яким би не був вибір американців, ми його поважатимемо, тому що США, навіть у критичні моменти наших геополітичних змін, були нашим головним союзником і обов'язково ним залишаться", - відзначив Лінкявічус.

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти США від республіканської партії Дональд Трамп на питання газети The New York Times про загрозливі дії Росії, що викликають тривогу у невеликих країн Балтії, сказав, що якщо РФ нападе на них, то рішення про те, чи приходити їм на допомогу, він прийматиме тільки після перевірки, чи виконували ці країни "Свої зобов'язання перед нами".

У свою чергу в МЗС Литви заявили, що країни Балтії виконують свої зобов'язання перед НАТО, відзначивши, що заява кандидата на пост президента США Трампа про застереження у разі відповіді на потенційну агресію Росії пов'язано з передвиборною риторикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-