Три фракції хочуть оголосити вотум недовіри уряду Молдови

Три фракції хочуть оголосити вотум недовіри уряду Молдови

Укрінформ
Парламентські фракції соціалістів, комуністів і ліберал-демократів підписалися під законодавчою ініціативою про оголошення вотуму недовіри уряду Республіки Молдова під керівництвом Павла Філіпа.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Ініціатива про вотум недовіри уряду надійшла після того, як правляча парламентська більшість відмовилася задовольнити вимогу Партії соціалістів заслухати в парламенті звіт про діяльність виконавчого органу.

Як повідомили в секретаріаті парламенту, ініціатива соціалістів, ліберал-демократів і комуністів буде розглянута на пленарному засіданні законодавчого органу наступного тижня.

Спікер парламенту Андріан Канду, зі свого боку, виступив з різкою критикою на адресу ліберал-демократів.

«Напередодні парламентська більшість простягнула вам (ліберал-демократам - ред.) руку допомоги, прийнявши рішення про оплату оренди партійних офісів за рахунок державного бюджету, а сьогодні у відповідь на цю ініціативу ви показуєте кулак і наполягаєте на розгляді питання вотуму недовіри уряду. Це, напевно, теж співвідноситься з інтересами держави?" - наголосив спікер.

Як повідомлялося, згідно з молдавським законодавством, для відставки уряду потрібні голоси 51 з 101 депутата парламенту. Парламентська більшість має 57 мандатів, а під петицією про вотум недовіри підписалися 35 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-