Грецький суд виніс вирок турецьким військовим-заколотникам

Грецький суд виніс вирок турецьким військовим-заколотникам

Укрінформ
Грецький суд у четвер засудив вісім турецьких військовослужбовців, які втекли до Греції на військовому вертольоті під час спроби державного перевороту, до двох місяців тюремного ув'язнення за звинуваченням у незаконному перетині кордону.

Про це повідомляє Associated Press.

“Військові залишаться під вартою, поки розглядається їхній запит про отримання політичного притулку в Греції”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що клопотання турецьких військових стосовно надання притулку будуть розглянуті, і 27 липня вони вдруге повинні будуть з’явитися в імміграційну службу для бесіди.

У свою чергу усі восьмеро військових заперечують свою причетність до спроби перевороту, заявивши, що вони побоюються за свою безпеку на тлі поширення чисток в Туреччині.

Так, у ході судового розгляду в четвер, військові стверджували, що не знали про організовану в країні спробу перевороту. За їхніми словами, коли їх вертоліт почала обстрілювати поліція, вони вирішили не повертатися на свою базу.

Військові зазначили, що після обговорення, куди саме тікати – до Болгарії, Румунії чи Греції, вони вибрали останню.

Як повідомлялося, вертоліт із вісьмома військовослужбовцями на борту приземлився в грецькому Александруполісі в суботу, запросивши екстрену посадку.

Водночас МЗС Туреччини зажадав видачі військових-утікачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-