Канада дасть Іраку $350 мільйонів допомоги

Канада дасть Іраку $350 мільйонів допомоги

Укрінформ
Ірак отримає більш як 350 млн доларів допомоги від Канади на різноманітні гуманітарні проекти та підтримку процесів урядування.

Про це повідомили у Міністерстві міжнародного розвитку та франкофонії Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"150 млн дол. підтримають гуманітарні зусилля міжнародної спільноти із вдоволення базових потреб постраждалих від конфлікту іракців, 4 млн буде передано ПРООН для відбудови помешкань на звільнених від ІДІЛ територіях, ще 4 млн дол. дозволять очистити від вибухових пристроїв околиці Рамаді та інших звільнених територій", - зазначили у Міністерстві.

Окрім цього, Канада через Світовий банк виділить Іраку ще 200 млн дол. кредитів.

"Канада також працює з міжнародними партнерами над підтримкою зусиль уряду Іраку із проведення економічних реформ, тож додатково надасть йому до 200 млн дол. фінансової допомоги, зокрема через збільшення свого внеску до Світовому банку", - пояснили у відомстві. 

За словами міністра міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо, ці фінансові ресурси дозволять вдовольнити  першочергові потреби населення, яке постраждало від конфлікту.

"Наша допомога також підтримає різноманітні організації, які реагують на випадки насилля та сексуальних зловживань, особливо стосовно жінок та дівчат, які диспропорційно постраждали від чинної кризи", - сказала Бібо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-