Туреччина призупиняє дію Європейської конвенції з прав людини

Туреччина призупиняє дію Європейської конвенції з прав людини

Укрінформ
Туреччина тимчасово припинить дію Європейської конвенції з прав людини у зв'язку із проголошенням у країні надзвичайного стану.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртумлуш, інформує Hurriyet Daily News.

"Туреччина тимчасово призупинить виконання своїх зобов'язань, що випливають з Європейської конвенції з прав людини на підставі введення надзвичайного стану в країні", - повідомив Куртумлуш, зазначивши, що основні права і свободи громадян не будуть порушені протягом цього періоду.

За словами віце-прем'ера, Туреччина незабаром оголосить своє рішення про призупинення ЄКПЛ у заяві, згідно зі статтею 15 Європейської конвенції з прав людини, що дозволяє призупинити її виконання.

Так, у статті 15 ЄКПЛ наголошується, що "під час війни або надзвичайного стану, що загрожує життю людей, будь-яка з Високих Договірних Сторін може вжити заходи щодо відступу від своїх зобов'язань за Конвенцією, наскільки цього вимагає становище, за умови, що такі заходи не суперечать іншим її зобов'язанням за міжнародним правом".

Як раніше повідомляв Укрінформ, напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення в країні надзвичайного стану строком на три місяці з метою якнайшвидшого усунення всіх чинників терористичної організації, яка здійснила спробу держперевороту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-