У Туреччині звільнили 45 тисяч «недостатньо лояльних» до Ердогана людей

У Туреччині звільнили 45 тисяч «недостатньо лояльних» до Ердогана людей

Укрінформ
Не менше 45 тисяч осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи турецькою владою після невдалої спроби військового перевороту.

Про це повідомляє ZN.UA.

Серед звільнених після спроби військового перевороту в Туреччині, крім військових і поліцейських, виявилися вчителі, декани університетів і журналісти, яких турецькі власті вважають недостатньо лояльними до президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

«Всього звільнено близько 15 тисяч вчителів і викладачів, півтори тисячі деканів, майже дев'ять тисяч співробітників міністерства внутрішніх справ, півтори тисячі співробітників міністерства фінансів і близько 250 співробітників офісу прем'єр-міністра. Також затримано близько шість тисяч військовослужбовців, звільнені дев'ять тисяч поліцейських і відсторонені від роботи три тисячі суддів», - йдеться у повідомленні.

Влада стверджує, що вони підтримували проповідника Фетхуллу Гюлена, якого в Анкарі вважають можливим організатором заколоту. Сам Гюлен, що проживає в США, категорично заперечує свою причетність до цих подій. Тим не менш турецькі влади вимагають його екстрадиції на батьківщину і називають його лідером "терористичної організації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-