У США поки не бачать підстав для екстрадиції Гюлена до Туреччини

У США поки не бачать підстав для екстрадиції Гюлена до Туреччини

Укрінформ
Американська сторона отримала від Туреччини матеріали на Фетхуллаха Гюлена, втім на нинішньому етапі не бачить підстав для екстрадиції проповідника, як того вимагає Анкара.

Це зазначив під час прес-брифінгу в Вашингтоні у вівторок заступник речника Державного Департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали певні документи та матеріали. Ми продовжуємо їх вивчати", - зауважив представник Держдепу.

За його словами, якщо турецький проповідник і був залучений до спроби перевороту, американська сторона готова отримати докази цього та вивчити їх.

Тим не менше, він зауважив, що не може зараз висловити оцінку, чи є ці документи повним офіційним запитом для екстрадиції Гюлена. У цьому зв'язку він зазначив, що в разі підтверджень всіх звинувачень, американська сторона виконуватиме всі умови договору про екстрадицію з Туреччиною.

Водночас, за словами представника американського зовнішньополітичного відомства, за Гюленом не було помічено ніяких протизаконних дій на території США.

Нагадаємо: Фетхуллах Гюлен - ісламський проповідник турецького походження, який проживає з 1999 року на території Сполучених Штатів. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово звинувачував його у створенні групи, чия діяльність начебто спрямована на повалення нинішнього турецького уряду.

Фото: ru.sputnik.kg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-