Ердоган заговорив про смертну кару для тисячі заколотників

Ердоган заговорив про смертну кару для тисячі заколотників

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не виключає застосування смертної кари до тисячі людей, які були заарештовані у зв’язку із спробою державного перевороту в країні, незважаючи на попередження з боку ЄС щодо відмови у вступі до блоку.

Про це турецький президент заявив в інтерв’ю CNN.

"Люди тепер мають уявлення, після стількох терористичних актів, що ці терористи мають бути вбиті на місці, вони не бачать іншого виходу", - наголосив Ердоган.

"Чому я повинен тримати їх і годувати їх у в'язницях довгі роки? Ось, що говорять люди", – додав він.

Такі слова прозвучали слідом за заявою президента стосовно того, що винні у спробі перевороту "заплатять високу ціну за цей акт зради".

"Вони (народ Туреччини – ред.) хочуть швидкого кінця, тому що люди втратили родичів, втратили сусідів, втратили дітей... вони страждають, тому люди дуже чутливі, і ми повинні діяти дуже розумно і делікатно", – зазначив Ердоган.

Так, за словами президента Туреччини, для запровадження смертної кари потрібне рішення парламенту щодо внесення змін до конституції країни.

Як відомо, Туреччина скасувала смертну кару за злочини в мирний час у 2002 році, а потім повністю заборонила в 2004 році в рамках цілого ряду реформ в області прав людини, прийнятих для можливого вступу у Європейський Союз.

Як повідомлялося, раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що жодна країна не може стати членом ЄС, якщо вона запровадить смертну кару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-