У Польщі хочуть ввести зарплату для дружини президента

У Польщі хочуть ввести зарплату для дружини президента

Укрінформ
Уряд Польщі на найближчому засіданні може ініціювати затвердження законопроекту про підвищення зарплат президенту, прем’єр-міністру, міністрам та їхнім заступникам, а також польським законодавцям.

Документом передбачається також введення зарплати для дружини президента, інформує Rzeczpospolita.

За інформацією видання, на 4-5 тис. злотих (1-1,3 тис. дол.) пропонується підняти зарплату вищим державним чиновникам, починаючи від воєвод до президента країни. Наприклад, депутати Сейму зможуть розраховувати на підвищення зарплати на 2,7 тис. злотих (близько 700 дол.).

"На сьогодні заступники міністра отримують зарплату 7 тис. злотих (приблизно 1,8 тис. дол.), а контролюють багатомільярдні проекти. Тому видатні фахівці часто відмовляються працювати в уряді", - цитує видання депутата правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Лукаша Шрайбера.

Він також зауважив, що в деяких міністерствах директори департаментів мають вищі зарплати ніж міністри, а подекуди вищі, ніж у президента Польщі (приблизно 14 тис. злотих, орієнтовно 3,6 тис. дол.).

Законопроект передбачає також введення зарплати для дружини президента. За введення зарплатні для дружин президентів віддавна агітувала Йоланта Кваснєвська, дружина другого президента демократичної Польщі Александера Кваснєвського. Вона аргументувала це тим, що перша леді виконує дуже великий обсяг роботи поряд з чоловіком, не отримуючи за це жодного злотого.

Водночас проект закону передбачає зниження зарплат державних чиновників високого рангу у випадку економічної рецесії у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-