Напад на потяг у Німеччині міг влаштувати ісламіст – МВС Баварії

Напад на потяг у Німеччині міг влаштувати ісламіст – МВС Баварії

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн не виключає ісламістського характеру нападу на пасажирів регіонального потягу у Вюрцбурзі, але поки що мотиви зловмисника "до кінця не зрозумілі".

Про це повідомляє DW.

Є свідчення, що незадовго до того, як хлопця застрелила поліція, він викрикував "Аллах акбар", сказав міністр в ефірі німецького телеканалу ARD.

Крім того, Германн припустив, що напад міг бути пов'язаний з терактами в Ніцці. За словами урядовця, відомо, що в таких випадках можуть з'явитися наслідувачі. При цьому він закликав дочекатися детального розслідування справи, перш ніж робити висновки.

Міністр також повідомив, що правоохоронці випадково виявилися неподалік, оскільки були задіяні в іншій операції і тому змогли швидко відреагувати та нейтралізувати зловмисника.

Розслідування злочину взяло на себе управління кримінальної поліції Баварії, уранці вівторка його співробітники вже прибули на місце події, зазначає dpa. Зараз, за словами Германна, дії слідчих спрямовані на з'ясування оточення зловмисника та те, чи привертав він коли-небудь увагу правоохоронців.

За уточненими даними, внаслідок вечірньої атаки з сокирою і ножем на пасажирів потяга поранення дістали загалом п'ятеро осіб - четверо людей були серйозно поранені та одна людина отримала легкі поранення. Поліція застрелила нападника під час спроби втечі. Ідеться, за попередніми даними, про 17-річного афганського біженця, який прибув до Німеччини без супроводу дорослих. Останні два тижні він мешкав у патронатній родині в Оксенфурті, а до цього - у будинку для біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-