Перший день з'їзду республіканців засвідчив розкол навколо Трампа

Перший день з'їзду республіканців засвідчив розкол навколо Трампа

Укрінформ
Перший день Національного з'їзду Республіканської партії в Клівленді (штат Огайо, США) не оминув скандалу: численні противники обрання Трампа єдиним кандидатом вчинили хаос в залі та намагалися завадити затвердженню статуту нинішнього з'їзду.

Про це повідомляє у понеділок ввечері центральний американський телеканал CNN.

"Справжній розбрат та опір спалахнули в залі Республіканського національного конвенту в понеділок, коли деякі представники Республіканської партії зазнали поразки в спробі змінити партійні правила, що могло би ускладнити можливу номінацію Дональда Трампа", - зазначається в повідомленні.

Попри те, що зазвичай подібним партійним заходам притаманні рутинні промови та голосування, цього разу виникла атмосфера дуже незвичного "розколу та гніву" серед делегатів у залі. Зокрема, активізувалися як противники обрання мільярдера кандидатом від партії, так і його прихильники. У цьому зв'язку представники одразу кількох штатів намагалися внести до правил конвенту вимогу про окремі голосування для кожного зі штатів.

Такий супротив, очевидно, застав зненацька керівництво кампанії Трампа, зазначає телеканал. Втім, спроба змінити статут з'їзду була провалена, оскільки незгодних виявилося недостатньо для цього.

В той же час, в місті, де проходить республіканський конвент, відбулося дві активних демонстрації, які скандували гасла проти Трампа. За словами місцевих правоохоронних органів, акції мали середню чисельність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-