КНДР знову запустила балістичні ракети попри резолюції Радбезу ООН

КНДР знову запустила балістичні ракети попри резолюції Радбезу ООН

Укрінформ
Північнокорейський режим у вівторок провів нові випробування балістичних ракет в морі після того, як Південна Корея і США оприлюднили рішення про розгортання на півострові новітньої системи протиракетної оборони.

Про це повідомляє інформагентство Reuters.

"Північна Корея здійснила запуск трьох балістичних ракет зранку вівторка, які подолали відстань 500-600 км по морю від східного узбережжя країни", - зазначає агентство із посиланням на південнокорейських військових.

При цьому зазначається, що це достатньо велика відстань для того, щоб уразити об'єкти Південної Кореї. За попередньою інформацією, яку поширило південнокорейське інформагентство Yonhap, ракети, ймовірно, належали до типу "Scud". Запуски були здійснений з району КНДР Hwangju між 05:45 та 06:40 ранку за місцевим часом.

"Ці запуски стали ще однією провокацією ізольованої країни. Пхеньян вдався до таких кроків після того, як Південна Корея і США заявили про рішення розгорнути Висотну зональну оборону на театрі військових дій (THAAD) - протиракетну систему з метою захисту від загроз з боку КНДР", - уточнюється в публікації.

Нагадаємо: Північна Корея впродовж останніх місяців неодноразово здійснювала випробування балістичних ракет в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. У тому числі, в червні були проведені пуски ракет середньої дальності, а в липні – запуски з підводних човнів.

Фото: inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-