Прокуратура Молдови вимагає для екс-прем'єра 19 років в'язниці

Прокуратура Молдови вимагає для екс-прем'єра 19 років в'язниці

Укрінформ
Антикорупційна прокуратура Молдови оскаржила вердикт судової інстанції, приговорившей колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата до дев'яти років тюремного ув'язнення за корупцію та отримання вигоди з впливу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомили у Генеральній прокуратурі Молдови, на суді сторона звинувачення вимагала призначити Владу Філату покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком на 19 років.

Прокурори наполягають на перегляді рішення суду, і вважають вирок занадто м'яким у співвідношенні до скоєних Філатом протизаконних дій, що завдало державі збитків в особливо великих розмірах.

Адвокат екс-прем'єра Ігор Попа, у свою чергу, подав зустрічний позов з вимогою про виправдання Влада Філата і його звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, кількома днями раніше колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат був засуджений до дев'яти років тюремного ув'язнення з конфіскацією незаконно нажитого майна (майно було оцінено у 40 мільйонів доларів). Філат був позбавлений вищої нагороди Молдови – Ордена Республіки. Йому, згідно з рішенням суду, заборонено обіймати керівні посади протягом п'яти років після закінчення терміну покарання.

Філат звинувачується в отриманні хабара в розмірі 250 мільйонів доларів від мера міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора, також заарештованого за звинуваченням у причетності до розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-