Пам'ятник австралійцям з рейсу MH17 стоїть на землі з України

Пам'ятник австралійцям з рейсу MH17 стоїть на землі з України

Укрінформ
Представники Посольства України вшанували пам'ять австралійців, які загинули внаслідок катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17 над Україною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, монумент загиблим розташований у садах Будинку парламенту. Імена австралійських громадян зі збитого літака викарбувані на плиті, яка стоїть на землі, привезеній з України офіцером Австралійської поліцейської місії, що гарантувала безпеку розслідування катастрофи на окупованій території.

Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл оприлюднив заяву з нагоди другої річниці збиття малайзійського літака рейсу MH17 над Україною.

«Ми особливо згадуємо 38 пасажирів, які називали Австралію домом. Їхні імена викарбувані на меморіалі в садах Будинку парламенту як постійне нагадування про радість, красу і мудрість, яку кожен приніс у світ... Пам’ятник встановлено на грунті, привезеному з України офіцером Австралійської федеральної поліції з місцевості, де загинули жертви», – йдеться у заяві.

У заяві Малколм Тернбулл також подякував членам Об’єднаної слідчої групи з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, які працюють над розслідуванням кримінальної справи, щоб притягнути винних до відповідальності.

«У час цвітіння соняшників цього українського літа ми згадуємо полеглих і шлемо свою любов і підтримку їхнім сім’ям і друзям», – відзначив австралійський прем’єр.

Фото: www.currenttime.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-