Екс-прем’єр Австралії збирається боротися за посаду генсека ООН

Екс-прем’єр Австралії збирається боротися за посаду генсека ООН

Укрінформ
Колишній австралійський прем’єр-міністр Кевін Радд звернувся до уряду своєї країни з проханням надати підтримку його кандидатури на пост генерального секретаря ООН.

Про це, з посиланням на очільницю австралійського МЗС Джулі Бішоп, інформує видання The Age.

«Кевін Радд попросив уряд офіційно висунути його кандидатуру. Раніше прем’єр-міністр (Малколм Тернбулл) неодноразово говорив про те, що це питання має бути розглянуто кабінетом міністрів, і я, безумовно, виступаю за його якнайшвидший розгляд», – сказала міністр.

На думку експертів, новий уряд може розглянути питання про підтримку кандидатури Радда на посаду генсека ООН вже наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня в Австралії відбулися парламентські вибори, перемогу на яких отримала правляча Ліберально-національна коаліція (ЛНК), однак лідер ЛНК Малколм Тернбулл досі не оголосив склад нового уряду. Очікується, що він зробить це найближчим часом, і нові міністри складуть присягу цього тижня.

Кевін Радд – колишній лідер Лейбористської партії, яка зараз є опозиційною, перебував при владі в Австралії з грудня 2007 по червень 2010 рр., а потім з червня по вересень 2013 року. Після поразки своєї партії на виборах у 2013 році він покинув країну і впродовж останніх років очолював роботу розташованого у Нью-Йорку Політологічного інституту Азіатського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-