Еро ставить під сумнів надійність Туреччини в боротьбі з ІДІЛ

Еро ставить під сумнів надійність Туреччини в боротьбі з ІДІЛ

Укрінформ
Франція має сумніви щодо надійності Туреччини як союзника у боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Про це у неділю, 17 липня, в ефірі телеканалу France 3 заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро, повідомляє DW.

"Є питання, які виникають, і ми їх також поставимо. Туреччина частково надійна (у боротьбі проти ІД - ред.), щодо цього є сумніви. Давайте це визнаємо", - сказав Еро, додавши, що має намір підняти це питання на зустрічі представників держав, які входять до західної коаліції, яка бореться з ІД. Французький міністр не пояснив, що саме має на увазі, інформує Reuters.

Утім, Еро наголосив, що Туреччина є великою країною і грає стратегічну важливу роль, є членом НАТО і має найдовший кордон з Сирією. "Туреччина приймає у себе 2,5 мільйона сирійських біженців і є союзником", - сказав міністр.

Однак, за його словами, невдала спроба військового перевороту не є для турецької влади "карт-бланшем", який дає право "забути" про демократичні цінності.

Пізніше офіційний представник Франції у коментарі Reuters роз'яснив слова Еро щодо сумнівів у надійності Туреччини як союзника, зазначивши, що міністр не хотів поставити під сумнів спроможність Туреччини боротись з ІД, і що Анкара залишається важливим партнером для західної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-