Захоплення будівлі поліції в Єревані назвали тероризмом

Захоплення будівлі поліції в Єревані назвали тероризмом

Укрінформ
Служба нацбезпеки Вірменії назвала озброєних осіб, які захопили будівлю поліції, терористами, закликавши не чинити опір і здатися владі.

Про це передає Sputnik Armenia.

У заяві РНБ наголошується, що станом на 17:00 озброєна група продовжує утримувати кількох співробітників поліції, наполягаючи на виконанні своїх вимог.

"Представники державних органів у рамках переговорів, що проводяться, намагаються вмовити терористів відмовитися від подальших кроків, що загрожують життю і здоров'ю людей, звільнити заручників, скласти зброю і без опору здатися владі", - йдеться у повідомленні Служби нацбезпеки.

Наголошується також, що підрозділи спецпризначення, які знаходяться на місці, продовжують залишатися в стані бойової готовності, проте наказ про штурм або інші активні дії поки що не надходив.

За повідомленням інформагентства "Новости-Армения", заступник начальника поліції Вірменії Унан Погосян розповів журналістам, що поліція ще сподівається вирішити проблему шляхом переговорів.

"Єдина їх вимога - звільнення Жирайра Сефіляна, інших вимог у них немає", - додав він.

При цьому Погосян заявив, що поліція не має наміру виконувати вимоги загарбників: "Його (Жирайра Сефіляна - ред.) не привезли (до будівлі поліції - ред.), і подібних намірів у нас немає".

Відповідаючи на питання про те, чи буде виконано цю вимогу, він відповів: "Звичайно, ні".

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня група озброєних осіб захопила будівлю поліції в Єревані, вимагаючи звільнити координатора вірменської опозиційної громадянської ініціативи "Засновницький парламент" Жирайра Сефіляна, який утримується під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

У результаті захоплення озброєними людьми поліцейської дільниці в Єревані один офіцер загинув, ще двоє поранені.

Під час операції спецназу були звільнені двоє з вісьмох заручників, які утримуються в будівлі дільниці. Всі заручники - співробітники поліції. Серед них - заступник начальника поліції Єревану Валерій Осип‘ян.

РНБ Вірменії заявляє, що правоохоронці повністю контролюють ситуацію і стежать за громадською безпекою.

Фото: Sputnik/ Асатур Есаянц

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-