В Єревані озброєні люди захопили одну з будівель поліції

В Єревані озброєні люди захопили одну з будівель поліції

Укрінформ
Група озброєних людей захопила будівлю полку ППС управління поліції і внутрішніх військ в районі Еребуні в столиці Вірменії. За даними ЗМІ, одна людина загинула, кілька отримали поранення.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

"У столиці Вірменії Єревані група озброєних людей захопила будівлю полку патрульно-постової служби поліції в районі Еребуні ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що опозиціонери вимагають відставки влади Вірменії і звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, що знаходиться під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

За повідомленням телеканалу "Еркір медіа", в результаті захоплення будівлі одна людина загинула, ще кілька отримали поранення. Особи потерпілих не уточнюються. За даними місцевих ЗМІ, в заручниках утримується заступник начальника поліції Єревана Валерій Осипян.

Уточнюється, що група озброєних осіб на світанку увірвалася на вантажівках на територію поліцейської дільниці, протаранивши ворота. До захопленої опозиціонерами будівлі стягнуті війська.

Представники влади ведуть переговори з людьми, які захопили будівлю, повідомляє Служба національної безпеки Вірменії.

Як повідомлялося, лідер ініціативи "Установчий парламент" Жирайр Сефілян був затриманий 20 червня. За версією слідства, Сефілян разом з групою осіб спланував захоплення за допомогою збройних угруповань будівель, споруд, засобів телекомунікацій, в тому числі телевежі Єревана. В слідчих органах зазначають, що члени групи планували здійснити свої плани після квітневого загострення в зоні карабаського конфлікту.

Фото: twitter.com/AlexKokcharov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-