Керрі знову дзвонив до Туреччини, щоб уточнити ситуацію і підтвердити підтримку

Керрі знову дзвонив до Туреччини, щоб уточнити ситуацію і підтвердити підтримку

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі ввечері суботи зв'язався по телефону з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, щоб уточнити ситуацію, а також підтвердити підтримку з боку Вашингтона демократично обраній турецькій владі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в той же день, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр закордонних справ (Чавушоглу – ред.) надав оновлену інформацію про події в Туреччині, й дав зрозуміти, що турецький уряд продовжує контролювати державні установи. Глава МЗС також подякував Сполученим Штатам за підтримку", - зазначається в документі.

При цьому, як підкреслили в американському відомстві, держсекретар Керрі "підтвердив підтримку з боку США демократично обраному уряду Туреччини, верховенству закону й необхідності для влади вжити всіх потрібних заходів на захист життя цивільних осіб і майна в процесі реагування на спробу державного перевороту". Керрі також закликав турецький уряд до стриманості й проведення належної правової процедури під час розслідування інциденту.

Водночас, глава Держдепу відреагував на пропагандистські закиди, що до організації заворушень начебто причетний Вашингтон. "Він (Керрі – ред.) чітко підкреслив, що Сполучені Штати готові надавати допомогу турецькій владі, яка проводить це розслідування, натомість публічні інсинуації чи заяви про будь-яку роль Сполучених Штатів у невдалій спробі перевороту є абсолютно помилковими й шкідливими для двосторонніх відносин", - наголошується в документі.

Сторони, крім того, обговорили важливість внеску Туреччини як союзника по НАТО і одного з ключових членів Коаліції в перемогу над ІДІЛ, а також підкреслили необхідність зосередитися на забезпеченні оперативної підтримки цих зусиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-