Російський офіцер зізнався у жорстокому вбивстві

Російський офіцер зізнався у жорстокому вбивстві

Укрінформ
Судовий процес у справі офіцера 201-ї російської бази в Таджикистані, обвинуваченого у вбивстві 22-річної жительки Душанбе, проходитиме в закритому режимі.

Як повідомив Російській службі Бі-бі-сі співрозмовник, близький до слідства, у кримінальній справі міститься інформація інтимного характеру, що стосується обвинуваченого і жертви, тому ЗМІ на засідання допущені не будуть.

Офіцерові Івану Щербакову пред'явлено звинувачення у вбивстві з обтяжуючими обставинами. Тіло його жертви Шоїри Джобирової зі слідами побоїв було виявлено в листопаді 2015 року на сміттєзвалищі у коробці недалеко від російської військової бази через три дні після того, як її було вбито.

Раніше офіцер зізнався у скоєнні злочину і погодився співпрацювати зі слідством.

Процес проводитиме Уральський окружний військовий суд на території бази. Перше засідання призначене на 19 липня.

Розслідуванням справи займається група слідчих з Таджикистану і Росії спільно з командуванням 201-ї військової бази, де служив Щербаков.

Як повідомляє джерело в слідчій групі, однією з основних стала версія, що між Щербаковим і вбитою виник конфлікт через гроші.

Російські військовослужбовці неодноразово ставали фігурантами справ, які викликали широкий резонанс у Таджикистані. Наприкінці серпня минулого року в Душанбе були засуджені двоє російських військовослужбовців, визнаних судом винними у вбивстві таджицького таксиста.

Наприкінці липня російські військові, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, спровокували в Кулябі масову бійку з жителями міста, викрикуючи націоналістичні образи на адресу таджиків.

Військова база 201-ї мотострілецької дивізії в Таджикистані - найбільша база російських збройних сил за межами Росії і одна з найбільших у Центральній Азії. Її підрозділи розміщені в Душанбе, Кулябі і Курган-Тюбе.

Фото: Радіо Озоді

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-