Канада «відчула полегшення» після поразки військового перевороту у Туреччині

Канада «відчула полегшення» після поразки військового перевороту у Туреччині

Укрінформ
Канада засуджує будь-які спроби силового повалення демократично обраної влади та закликає уряд Туреччини відмовитися від застосування насилля.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Стефана Діона, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми раді, що демократію було збережено і демократично обраний уряд залишився при владі. Ми також вітаємо поступове повернення до стабільності», - сказав Діон.

Він додав, що «високо оцінив» народ Туреччини за успішний захист демократії та цивільного управління країною. «Ми підтримуємо Туреччину, сильного союзника по НАТО, поки вона оговтується від цих тривожних подій. Ми упевнені, що уряд та народ Туреччини протистоятимуть цим викликам належним та мирним чином», - зазначив глава зовнішнього політичного відомства Канади.

Діон наголосив, що Канада засуджує будь-які спроби силового повалення демократично обраної влади та закликає уряд Туреччини відмовитися від застосування насилля. «Прийшов час для роздумів. Ми закликаємо усі сторони продовжувати дотримуватися наших спільних демократичних принципів, включно із повагою до демократичних інституцій, прав людини та верховенства закону», - заявив він.

Канада також закликала до повного дотримання усіх прав самих заколотників. «Канада закликає усі сторони до утримання від подальшого насилля і порушень прав людини. Основоположні права людини, такі як доступ до належного судового процесу, повинні бути надані тим, хто спробував силоміць повалити турецьку демократію», - підсумував Діон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-