Трамп назвав ім’я свого віце-президента

Трамп назвав ім’я свого віце-президента

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп оголосив, що обрав губернатора штату Індіана Майка Пенса своїм кандидатом у віце-президенти.

Обіцяну у п'ятницю прес-конференцію з цього приводу Трамп переніс на наступний день, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Радий повідомити, що я обрав губернатора Майка Пенса своїм напарником у перегонах у якості віце-президента. Прес-конференція – завтра об 11-й ранку", - написав кандидат-республіканець у Твіттері.

Напередодні Трамп пообіцяв офіційно оголосити ім'я віце-президента з-поміж чотирьох політиків під час зустрічі з журналістами вранці у п'ятницю. Втім пізніше Трамп зробив заяву, що переносить прес-конференцію у зв'язку з трагедією в Ніцці.

Тим часом американські ЗМІ ще в четвер оприлюднили прогнози, визначивши Пенса найімовірнішим кандидатом у віце-президенти в республіканському таборі.

Майк Пенс вважається консервативним політиком. Після невдалих спроб у 1988 та 1990 роках виграти вибори до Конгресу, він не полишає надії і в 2001 стає законодавцем від Республіканської партії. Його виступи часто зосереджуються на критиці влади, у тому числі республіканського керівництва. Водночас, він виступив на підтримку ініціативи Обами щодо доступного медичного страхування (так званого Obamacare).

Будучи губернатором від Індіани, Пенс підтримував на виборах Теда Круза, втім давав чітко зрозуміти, що вважає Трампа теж достойним кандидатом. Водночас Пенс не користується високою популярністю у себе в штаті - за оцінками оглядачів, він мав незначні шанси на перемогу на перевиборах на цю посаду нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-