У Південній Кореї протести через ПРО, прем'єра закидали яйцями

У Південній Кореї протести через ПРО, прем'єра закидали яйцями

Укрінформ
Жителі повіту Сонджу продовжують протестувати проти розміщення у своєму місті американської протиракетної системи.

Про це повідомляє AFP.

"Розлючений натовп протестувальників у п'ятницю закидав яйцями і пляшками з водою прем'єр-міністра Південної Кореї Хван Геана, вимагаючи відмовитися від рішення про розгортання системи протиракетної оборони США у своєму рідному місті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними видання, південнокорейський прем'єр-міністр приїхав в повіт Сонджу у супроводі високопоставлених урядовців, включаючи міністра оборони Хань Мін Ку, після того, як днем раніше президент Пак Кин Хе закликала свій уряд покласти край протистоянню всередині країни з питання THAAD.

"Ми приносимо вибачення за те, що не попередили вас заздалегідь", - сказав прем'єр-міністр 3000 демонстрантів, які зібралися у центрі міста.

Він також запевнив протестувальників, що уряд країни зробить все можливе, щоб жителі Сонджу могли займатися своїми повсякденними справами без будь-якого занепокоєння, однак на цьому його промову перервали розгнівані демонстранти, закидавши яйцями і пляшками з водою прем'єр-міністра та його супроводжуючих.

Як відомо, демонстрації проти розміщення американської ПРО THAAD в південнокорейському повіті Сонджу почалися в середу. Жителі повіту обурені тим, що спільне рішення урядів Південної Кореї і США проходило без отримання на те згоди мешканців самого містечка, а також занепокоєні потенційним ризиком для здоров'я у зв'язку з випромінюваннями від радара протиракетної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-