Теракт у Ніцці: поліція шукає спільників водія-вбивці

Теракт у Ніцці: поліція шукає спільників водія-вбивці

Укрінформ
Французька поліція веде пошуки можливих спільників водія-вбивці, який учора ввечері на Англійській набережній у Ніцці спрямував вантажівку в натовп людей.

Операції з розшуку одночасно проводяться, крім Ніцци, ще у кількох місцях, пише місцеве видання Nice Matin з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Кілька операцій (з розшуку можливих спільників – ред.) проводяться з ранку п'ятниці, у тому числі й у Ніцці", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, поліція ідентифікувала вбивцю. Ним виявився 31-річний місцевий мешканець туніського походження, який, проживаючи у Ніцці, неодноразово скоював дрібні правопорушення. Правоохоронним органам поки не відомо, діяв зловмисник самостійно чи мав спільників. У поліції також не спростовують і не підтверджують зв’язок убивці з терористичними організаціями. Вбивство 84 людей кваліфікували як терористичний акт. Досі жодне з відомих терористичних угруповань не взяло відповідальність за цей напад.

Напередодні увечері водій вантажівки врізався в натовп людей на Англійській набережній Ніцци. Він тиснув "на газ" і зумів проїхати майже 2 км по тротуару, перш ніж працівники поліції його застрелили. Свідки повідомляли, що зловмисник також стріляв у людей під час руху. Поліція під час обшуку виявила у вантажівці вогнепальну зброю та гранати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-